_MG_5345 3

Salát s burratou a červeným pomerančem

Tenhle salát jsem poprvé ochutnala v londýnské v restauraci NOPI. A úplně jsem mu propadla! Nejradši bych sem přidala i fotku z telefonu, kterým jsem si ho tenkrát nadšeně zvěčnila. Rychlá večeře, ale taky krásný předkrm, když chcete oslnit.

Na 2 porce
Doba přípravy: 10 minut

1–2 červené pomeranče
2 hrsti salátu mesclun
4 lžíce olivového oleje
2 malé burraty
1 topinka nakrájená na kostičky + malá hrst nesolených pistácií
mořská sůl

1. Oloupu si pomeranč, očistím ho od kůžičky a nakrájím na plátky. Salát nasypu do misky a zaliju 3 lžícemi olivovového oleje. Trošku osolím a jemně listy promnu mezi prsty.

2. Salát rozdělím na talířky, ke každé porci přidám pár plátků pomeranče a nakonec i burratu. Posypu ji nakrájenou topinkou a pistáciemi, pak ji ještě přeliju lžící olivového oleje a mírně osolím.

_MG_5301

_MG_5306

_MG_5308

_MG_5323

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *